Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako pretvoriti bilo koju pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma!?

Kako pretvoriti bilo koju pesmu u melodiju zvona, ton poruke, obaveštenja ili alarma!?

Evo kako da skratite pesmu, odredite početak pesme ili kraj baš tamo gde vama odgovara kako bi ste je kasnije postavili za ton poruke, obaveštenja, melodiju zvona ili alarma.

Postoji ko zna koliko zanimljivih stvari koje možete obaviti sa vašim telefonom, međutim nekada su jednostavni trikovi najbolji. Verujemo da ste do sada zaključili da Android telefoni imaju svoje notifikacione tonove koje možete izabrati.

 A da li ste znali da i vi sami možete kreirati te tonove i melodiju zvona? U daljem tekstu ćemo vam pokazati kako da bilo koju pesmu pretvorite u melodiju zvona, kao i to kako se postavljaju pesme kao ton obaveštenja.

>> Kako skinuti pesmu sa YouTube na telefon? (VIDEO) <<

>> Kako preuzeti pesmu ili video sa YouTube sajta bez aplikacije? (VIDEO) <<

Da bi smo uspeli da ovo obavimo koristićemo aplikaciju “Ringdroid” koja nam omogućava da skratimo pesmu i pretvorimo je u melodiju zvona. Preuzmite pomenutu aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Ringdroid <<

Da bi ste pesmu pretvorili u melodiju zvona ili ton obaveštenja neophodno je da imate neki muzički sadržaj sačuvan na memoriji telefona ili MicroSD kartice. Ringdroid je kompatabilan sa MP3, WAV, ACC i AMR audio datotekama.1. Startujte aplikaciju Ringdroid

2. Čim se aplikacija startuje, na početnom ekranu će biti prikazane sve pesme koje imate na svom uređaju.

3. Ukoliko želite da vam se prikažu sve audio datoteke dodirnite na “tri tačkice” taster koji je pozicioniran u gornjem desnom ćošku ekrana  i u padajućem meniju dodirnite taster “Show all audio”

4. Sa dostupne liste odaberite pesmu koji želite da pretvorite u melodiju, zvona, obaveštenja ili alarma.5. Čim odaberete pesmu ona će biti prikazana u formi audio talasa. Radi određivanja početka i kraja melodije koristite tastere koji se prevlače levo ili desno. Donji taster je za početak pesme a gornji za kraj.

6. Kada odlučite koliko će melodija zvona trajati, u kom momentu početi a u kom se završiti, sačuvajte je dodirom na flopi taster koji se nalazi  na vrhu ekrana u crnim panelu.7. Tada, kada dodirnete taster za čuvanje, pojaviće vam se prozor gde treba da unesete naziv melodije i za šta je određujete. Možete birati između melodije zvona, obaveštenja, alarma ili melodije zvona za određeni kontakt.

Ovo uputstvo je najviše namenjeno za pretvaranje pesme u melodiju zvona, obaveštenja ili alarma. Dakle uz pomoće ove aplikacije možete skratiti pesmu, podesiti njen start od samog refrena recimo, kao i do da njen kraj bude u trenutku kada vama odgovara. Mi smo uradili uputstvo koje pokazuje kako se najlakše moguće postavlja melodija zvona, obaveštenja i alarma. Što je najbitnije, uz pomoće priloženog uputstvo savako obaveštenje pojedinačno možete izabrati:

>> Kako da postavite bilo koju pesmu ili melodiju za ton poruke! <<