Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako slušati muziku sa YouTub-a na telefonu dok koristite neku drugu aplikaciju? [Awesome Pop-up Video]

Kako slušati muziku sa YouTub-a na telefonu dok koristite neku drugu aplikaciju? [Awesome Pop-up Video]

Evo kako da bez root-ovanja telefona, bez instaliranja nekih aplikacija sa memorije telefona i bez dosadnih reklama slušate muziku sa YouTube-a dok koristite neku drugu aplikaciju. Ako ste fan funckije plutajućih prozora koju je Samsung na pojedinim svojim telefonima prvobitno uveo, onda je to još jedan razlog da pogledate ovo uputstvo!

Jedna od najgorih restrikcija standardne YouTube aplikacije je nemogućnost slušanja pesama dok nešto drugo radite na telefonu. Tačnije, slušanje muzike i gledanje video zapisa sa YouTube sajta je moguće samo dok koristite YouTube aplikaciju, u slučaju da izađete iz YouTube aplikacije kako bi koristili neku neku drugu dok slušate muziku, aplikacija će odmah prestati sa radom i muzika se neće čuti.

 >> Kako skinuti pesmu sa YouTube na telefon? (VIDEO) <<

>> Kako preuzeti pesmu ili video sa YouTube sajta bez aplikacije? (VIDEO) <<

Razlog ovog nedostatka je krajnje jednostavan. To se dešava zbog monetizacije. Naime, reklame koje se pojavljuju tokom korišćenja YouTube aplikacije tj. servisa imaju šanse samo ukoliko vi gledate u ekran. Toga je Google svestan, zato je onemogućio korišćenje YouTube aplikacije u pozadini. Takođe, YouTube Key je servis koji se plaća i koji vam pruža sve te lagodnosti tako da je to još jedan, možda i čvršći razlog.

>> TOP 3 aplikacija za preuzimanje sadržaja sa YouTube sajta. <<

>> Kako preuzeti klipove ili muziku sa YouTube-a na pametnom telefonu! (VIDEO) <<

Do skorije smo mogli da instaliramo aplikacije trećeg lica (eng. third party) koje su nudile korišćenje YouTube servisa u pozadini, ali Google ih je brzo oborio tako da nam je ta alternativa sada nedostupna. Može da se nađe po koja aplikacija tog tipa na Google Play prodavnici ali su one pune dosadnih reklama i jako su loše odrađene .>> Šta je "Third Party" aplikacija? <<

Ipak, postoji jedna aplikacija koja se može preuzeti sa Google Play prodavnice, a da nije loša i puna reklama. Ona radi odlično i ima jako zanimljiv korisnički izgled. Google je nije oborio samo zao što vi u ovom slučaju ne koristite YouTube u pozadini, već u malom zasebnom prozoru. 

BONUS VIDEOKako preslušavati muziku sa YouTube-a u pozadini telefona?

1. Sa priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju :

>> Awesome Pop-up Video <<2. Putem internet pregledača pristupite YouTube sajtu, odaberite sadržaj koji želite da pregledate i iskopirajte URL koji vodi ka njemu.

3. Otvorite “Awesome Pop-up Video”, u prazno polje koje se nalazi na vrhu aplikacije nalepite kopirani URL i dodirnite strelicu radi reproduktovanja video sadržaja u zasebnom prozoru.

4. Čim se video učita pojaviće vam se plutajući prozor koji možete premestiti bilo gde po ekranu radi korišćenja neke druge aplikacije dok slušate muziku.

5. U okviru tog plutajućeg prozora možete premotavati video, zasutaviti ga, podeliti ga putem screencast-a ili ga ugasiti.

Moramo da napomenemo da je ovo uputstvo namenjeno za one koji nemaju root-ovan telefon i za one koji žele da aplikaciju preuzmu sa Google Play prodavnice. Naravno da postoje neki drugi načini ali oni zahtevaju neka malo naprednija podešavanja i aktivnosti.

Za one koji ipak žele da sebi obezbede napredne funkcije orginalne YouTube aplikacije, prilažemo uputstvo koje će vam pomoći u tome:

>> Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube aplikacije na Android telefonu! <<

Evo kako da korisnici iPhone uređaja bez JailBreak-a u pozadini slušaju muziku sa YouTube-a:

>> Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube sajta na iPhone uređajima? <<