Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Od sad dva Android-a na jednom telefonu! MultiROM dostupan za Poco F1!

Od sad dva Android-a na jednom telefonu! MultiROM dostupan za Poco F1!

Xiaomi-jev telefon F1, podbrenda Poco, je dobio novu modifikaciju koja mu omogućava dualboot tj. da može da pokrene dva različita operativna sistema. Naravno, ne odjednom, već pojedinačno. 0

Modifikacije i sloboda prilagođavanja Android platforme su najveći razlozi zbog čega se sve više korisnika odlučuje baš za telefone sa ovim operativnim sistemom.

 



 

Sigurni smo da veliki broj Android korisnika zna, ili je barem čulo za custom ROM-ove, root, custom recovery i slično. Međutim, da li ste čuli za “MlutiROM”? Da li ste znali da je moguće imati dva različita Android operativna sistema na jednom pametnom telefonu?

Da, to je moguće, ali uz odgovarajuću modifikaciju. MultiROM omogućava upravo to. I ne samo to, već i mogućnost pokretanja Android-a direktno sa USB flash memorije. Da, da! Dobro ste pročitali. Koristeći USB flash memoriju i OTG kabel je moguće pokrenuti sekundarni Android operativni sistem. 

Oni koji poseduju čuveni Poco F1 telefon mogu da instaliraju ovu modifikaciju kako bi sebi omogućili da pored podrazumevanog MIUI Android-a pokrenu i neki AOSP custom ROM. Čak je moguće instalirati Project Treble GSI tj. generic system image.

Sve je ovo moguće zahvaljujući programerima koji se na XDAdevelopers.com forumu potpisuju kao “vasishath” i “shahan_mik3”. Oni su napomenuli da je cela ova procedura oko instaliranja MulitROM-a zapravo jedan “džinovski hack” i da ni jedan od ROM-ova nije napravljen sa tim na umu da će neko napraviti rešenje za dualboot.



Samim tim, MultiROM modifikacija se ne petlja sa “data partition” ili boot sektorom, ali se svakako nekad može dogoditi da nešto krene naopako. Tada, kada krene naopako, je potrebno da se flešuje MIUI fastboot ROM kako bi se sve vratilo na staro. 

Ako vam ovo deluje zanimljivo, onda pogledajte post u kojem možete pronaći sve što vam je potrebno kako bi instalirali MulitROM modifikaciju:

>> MultiROM za Poco F1 <<