Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su tri najpopularnije navigacione aplikacije za telefon!

Ovo su tri najpopularnije navigacione aplikacije za telefon!

Iako ste dobar poznavalac ruta nije na odmet da imate još jednog "perfekcionistu" koji će suptilnim glasom da vas navodi do željene destinacije. Kako ne bi ste morali da širite papirne mape, dovoljno je da instalirate jednu od tri navigacionih aplikacija koje Vam predstavljamo u daljem tekstu.

Mnogo aplikacija postoje na marketu i na internetu uopšte, koje možete koristiti kao navigacioni sistem na pametnom telefonu. Takve aplikacije su jako korisne ako živite u metropolama jer vas one mogu obavestiti o gužvama u saobrćaju i preusmeriti na rutu bez gužve. Ali nisu to jedina prednost ovakvih sistema za navigaciju, tu su i upozorenja o prekoračenoj brzini, postavljenim radarima, obaveštenja o raznim uslužnim objektima poput marketa, restorana, pumpi i slično.

 



>> Najbolje besplatne navigacione aplikacije za Android uređaje koje rade u offline režinu! <<

Ono što je najbitnije jeste detaljno navođenje do željene destinacije, a mnogo aplikcaija to mogu. Samo na koji način? Što se tiče pametnih telefona i tableta koji poseduju GPS komponentu i GSM, njihovi navigacioni sistemi rade na dva načina. Offline i online.

*Dodato 29.05.2018.

Iako se stvari nisu mnogo promenile po pitanju ove tri navigacije, novi igrač je u međuvremenu stigao na scenu: Here WeGo. Preporučujemo da pročitate priloženi članak:

>> Najbolja besplatna navigacija za telefon ili tablet! [Android, iOS] (VIDEO) <<

Na listi 3 najbolje navigacione aplikacije se nalaze:



iGO

Ovo je sistem koji u sebi sadrži paletu opcija i funkcija koje možete koristiti. Pored toga što radi u offline režimu i ne zahteva internet on ima predivan 3D korisnički izgled koji vaše putovanje pretvara u mali izlet na već posećeno mesto. iGO uliva poverenje svojim preciznim proračunima i navođenjem. Brz je i podržava mape celog sveta, a najbitnije je da možete menjati mape i ažurirati ih novim na prost način. Dovoljno je da u folderu "maps" obrišete stare mape i na to mesto kopirate nove.

Na ovoj paleti opcija nalaze se i govorno navođenje koje možete podesiti da govor bude ženski ili muški.Isto tako iGO podržava gotovo sve jezike tako da ćete biti navođeni baš na jeziku koji vi razumete. Tu je i opcija koja Vas obaveštava da je u blizini pumpa, restoran, kontrolni punkt, radar i da li ste prekoračili brzinu. Instalacija ovog sistema je dosta malo komplikovana ali ako se obratite dobrom poznavaocu ovih sistema kroz pola sata bi trebalo da to bude spakovano i spremno za rad. Evo jednog servisa koji to radi po pristupačnoj ceni PC & Phone Service.

Ukoliko ste spremni da se upustite u avanturu instaliranja iGO aplikacije na svom telefonu, onda na priloženim linkovima imate sve što vam je potrebno:



>> Kako instalirati iGO navigaciju na Android uređaj!? <<

>> Gde preuzeti mape za iGO i kako ih instalirati? <<

Google Maps

Većini korisnika Android telefona Google Maps aplikacija je uveliko poznata. Kompanija Google je dosta uložila u ovu aplikaciju i dovela je skoro do savršenstva. Skorije su dodali opciju da sačuvate mape za offline korišćenje.



>> Kako koristiti Google Maps bez interneta? <<

>> Kako podeliti rute preko Google Maps aplikacije? <<

Ovakav potez je ovu aplikaciju visoko podigla i sada se kotira kao jedan od najboljih satelitskih navigacionih aplikacija. Raznorazne funkcije možete naći na Google Maps aplikaciji, a one koje se ističu jesu: terenski pregled mape, način putovanja, izbor sekudarne rute i mogućnost online i offline korišćenja. A najveći aduti su "street view" i slike koje su označene za lokaciju na koju ste se uputili. Dizajn i estetika ja sada u skladu sa "material desing" konceptom koji je Google nedavno predstavio. Pored Android telefona nedavno je dostupna i na Apple i Windows uređajima. Ukoliko je nemate na svom telefonu možete je preuzeti sa priloženih linkova:

Android

>> Google Maps <<

iOS

>> Google Maps <<

Map`s & GPS Navigation by Sygic

Bez sumnje Sygic vlada u ovom domenu aplikacija. Ona nudi mnogo toga kao i mape visoke rezolucije koje se lakše i brže prikazuju. Uzimajući u obzir da se Map`s & GPS Navigation by Sygic može naći na marketu i da je instalacija više nego jednostavna verovatno bi trebalo da zauzme prvo mesto na ovoj listi. Razlog što nije je zato što morate kupiti doživotnu licencu kako bi ste u potpunosti koristili ovaj navigacioni sistem. To i nije tako loše kada uvidite šta dobijate kupovinom licence. Aplikaciju možete preuzeti sa priloženih linkova:

Windows Phone

>> Map`s & GPS Navigation by Sygic <<

Android

>> Map`s & GPS Navigation by Sygic <<

iOS

>> Map`s & GPS Navigation by Sygic <<

Najbitnije je da bezbedno stignete do odabrane destinacije a ovi navigacioni sistemi vam to omogućavaju. Testirajte ih sami i bićete oduševljeni koliko je vaš telefon "pametan". Ukoliko nemate držač za tablet ili telefon obavezno se opremite time pre polaska kako ne bi izazvali saobraćajnu nezgodu gledajući u uređaj koji nije zgodno pozicioniran. Handy i Galaxy Code su radnje gde možete naći povoljne držače i bluetooth slušalice.

Ako vas interesuje koja je po nama najbolja navigaciona aplikacija, pogledajte na prlioženom linku:

>> Najbolja besplatna navigacija za Android telefon! <<