Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji USB Tip C monitori za telefone!

Najbolji USB Tip C monitori za telefone!

Svi telefoni koji imaju najnoviji USB Tip C konektor mogu da se povežu na monitor. Evo koji su monitori kompatabilni za povezivanje putem USB Tip C konektora.

Korišćenje telefona na velikom ekranu je nekada zgodnije. Naravno, to zavisi od toga šta vi tačno želite da postignete. Primera radi, ako želite da gledate neki film, to je super rešenje. Opet je prijatnije gledati film na većem ekranu. Primera radi, Terrarium TV aplikacija ne postoji ni za jednu drugu platformu sem za Android. To znači da nije moguće pustiti film na računaru. Jedini način da pogledate film na velikom ekranu koristeći  Terrarium TV je da povežete telefon sa monitorom ili TV-om.

 



Isto tako, ako se bavite nekim ne tako zahtevnim poslom, vrlo lako svoj telefon možete transfomisati u primarni uređaj za rad. Sve što vam je potrebno je USB Tip C kompatabilan monitor, USB Tip C razdelnik, kako bi povezali tastaturu i miša, i spremni ste.

>> Kako koristiti miša i tastaturu na telefonu i računaru u isto vreme! <<

>> Kako koristiti telefon kao računar!? Zajedno sa tastaturom, mišem i monitorom… <<

>> Kako podesiti tablet da bude dodatni monitor? [Android, iOS] <<

Super zar ne? Ali koji su to monitori koji podržavaju USB Tip C povezivanje? Pa, nema ih mnogo. Lista je veoma kratka i nije prebogata kvalitetnim modelima. Mi smo izdvojili tri modela za koje smatramo da su vredni pažnje… Pa... Evo koje USB Tip C monitora mi preporučujemo.

LG 27UD88

Ovaj 27-inči monitor je možda i najbolji u svom cenovnom rangu. On se kod nas može kupiti po ceni od 540€ sa tri godine garancije. Ono što je zanimljivo kod ovog monitora je to što on može poslužiti kao centrala za celu “office” postavku. Dakle, on ima sva USB 3.0 konektora pune veličine putem koji možete povezati miša i tastaturu. Naravno, USB Tip C konektor je za povezivanje sa telefonom gde se on putem njega puni. Sjajno zar ne?



Ovaj monitor podržava prikaz slike više uređaja pa tako mođete povezati, i računar, i telefon, u isto vreme. On je sposoban da prikaže sliku u rezoluciji 3840 x 2160 piksela, dok mu je ugao vidljivosti širok, tačnije 178°. Smatramo da je ovaj monitor odlično rešenje za osobe koje žele vrhunski prikaz slike, kako putem telefona, tako i putem nekog drugog uređaja.

Asus ZenScreen

Ako ste više za prenosan ekran, za ekran koji je lagan i tanak, koji će u kombinaciji sa telefonom zameniti laptop, onda je to definitivno Asus ZenScreen. U pitanju je prenosni monitor dijagonale 15.6 inča, težine jednog kilograma, što definitivno obećava kompaktnost. Budući da je jako tanak, on se vrlo lako može spakovati uz laptop. Shodno tome, nije potrebno govoriti koliko ga je tek lako uklopiti uz telefon i trenutnu odevnu kombinaciju.



Uz njega dolazi i sjajna olovka koja u određenim slučajevima može da posluži kao potpora. U donjem desnom uglu monitora se nalazi prstenasti prorez kroz koji se može provući ta olovka kako bi poslužila kao potpora za monitor.

No, osvetljenje monitora nije baš najsjajnije. Specifikacije govore da on raspolaže sa osvetljenjem od oko 200 niti, što u prevodu znači: ništa od korišćenja monitora van. Budući da ne poseduje bateriju, dodatne konektore i adaptere za napajanje, slabije osvetljenje dovodi do manje potrošnje baterije telefona, što na kraju tih 200 niti osvetljenja nije tako straša stvar.



Sve u svemu, fukus kod Asus ZenScreen monitora je prenosivost, kompaktnost i kvalitetna izrada. To je dovoljno za nas da ga kao jedinstvenog uvrstimo u našu listu najboljih “USB Tip C” monitora koji se mogu povezati sa telefonom. Cena mu je oko 250€, ali trenutno nije dostupan na našem tržištu.

HP Envy 27

HP je kompanija koja pravi vrhunske prenosive računare, pored onih niže i srednje klase. Međutim, retko ko zna da oni u ponudi imaju jedan sjajan 27-inči ekran neverovatnog dizajna. Pre svega, ovo je monitor čiji IPS ekran prikazuje sliku u 4K rezoluciji. Boje koje prikazuje su fantastične. One pokrivaju 99% spektra boja.

Dizajn monitora je takav da se stiče utisak da ne postoje ivice oko ekrana. On je ujedni i ekstremno tanak što dobrinosi odličnom prvom utisku. I naravno, on ima USB Tip C konektor za povezivanje sa raznim uređajima, uključujući i telefone. Njegova cena je 51000 dinara što je malo povolnije u odnosu na prethodno pomenuti LG monitor.

>> Kako koristiti telefon umesto miša ili tastature? [iOS, Windows Phone, Android] <<

>> Kako dodati USB Tip C konektor na Windows 10 desktop računar? <<

>> Kako pretvoriti običan TV u pametni televizor za samo 20€? <<