Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako zaključati ili otključati WhatsApp aplikaciju putem otiska prstiju?

Kako zaključati ili otključati WhatsApp aplikaciju putem otiska prstiju?

Evo kako da omogućite zaključavanje WhatsApp aplikacije putem otiska prsta i tako dodatno zaštite svoju privatnost!

 

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka za Android i iOS. Svakodnevno ga koriste stotine miliona korisnika širom sveta. Prvobitno je objavljen samo sa mogućnošću slanja tekstualnih poruka, ali nakon kupovine od strane Facebooka-a dobio je nove funkcije uključujući glasovne pozive, video pozive i WhatsApp priče, slično kao i Snapchat i Instagram priče.

 Istraživanje je pokazalo da postoji sve više korisnika koji odlučuju da pređu na WhatsApp te i da ako se za to odluče, oni jednostavno odbace ostale platforme za razmenu poruka. To znači da više korisnika deli osetljive i privatne informacije, a sve to se može naći u njihovim WhatsApp porukama.

Nedavno ažuriranje WhatsApp aplikacije za Android uvodi novu funkciju pod nazivom "Zaključavanje otiskom prsta". Ova opcija dodaje još jedan nivo sigurnosti vašim porukama. Ako je neko na neki način uspeo da otključa vaš telefon koristeći tačan PIN ili šifru, onda ta osoba  ipak neće moći da dođe do vaših poruka jer će aplikacija prikazati novi zaključani ekran sa zahtevom za verifikaciju otiskom prsta.

Kompanija je već objavila ažuriranje na Play Store-u. Prvo, proverite da li je na telefonu instalirana najnovija verzija aplikacije. Idite u Play Store, pronađite WhatsApp Messenger i uverite se da ste na verziji 2.19.308. Ova verzija je najnovija verzija sa podrškom za zaključavanje otiska.

Preuzmite WhatsApp 2.19.308 APK

Ako Google Play Store kaže da imate instaliranu najnoviju verziju aplikacije, a zapravo je nemate, tada se verovatno još uvek nije pojavila u vašoj regiji. Da biste to rešili, na linku ispod možete preuzeti zvaničnu WhatsApp aplikaciju, verzije 2.19.308, i ručno je instalirati:

>> WhatsApp Messenger 2.19.308 APK << 

Idite u fasciklu Downloads, doditnite na fajl i izaberite Install. Pošto datoteku potpisuje WhatsApp Inc, ona će zameniti staru verziju aplikacije bez brisanja bilo kakvih podataka.Evo i nekoliko korisnih linkova:

>> Kako instalirati WhatsApp na telefonu? <<

>> Koristite WhatsApp kao profesionalac! Naoružajte se korisnim trikovima. Evo kako! <<>> Kako instalirati WhatsApp, Instagram, Skype i sl. aplikacije na Huawei telefon? (VIDEO) <<

>> Kako instalirati WhatsApp na računaru? <<

>> Sa AutoResponder kreirajte automatski odgovor na WhatsApp poruke! [BEZ ROOT-A] << >> Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije? <<

>> Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru? <<

>> Kako koristiti dva WhatsApp ili Viber naloga na jednom telefonu? <<

>> Kako konvertovati govorne poruke u tekstualne na WhatsApp-u?  <<

Kako aktivirati opciju "Fingerprint Lock" u WhatsApp aplikaciji?

Nakon što ste se uverili da imate najnoviju verziju aplikacije, nastavite i omogućite zaključavanje otiska prsta.

1. Otvorite WhatsApp, dodirnite "tri tačke" taster u gornjem desnom uglu ekrana. Zatim u padajućem panelu dodirnite na "Settings".

2. U okviru podešavanja WhatsApp aplikacije (eng. settings) dodirnite na "Account," a zatim na "Privacy".

enable whatsapp fingerprint lock

3. Spustite se niz stranicu i videćete opciju koja se zove "Fingerprint Lock" ispod koje će pisati "Disabled". Dodirtnite na opciju "Fingerprint Lock" i tako ćete je praktično aktivirati.

4. Na kraju samo potvrdie vaš otisak prsta i aplikacija će kreirati dodatni sloj zaštite.

 

whatsapp apk fingerprint lock

Opcije zaključavanja otiskom prsta

Pored toga, aplikacija nudi neke opcije koje se mogu prilagoditi. Možete recimo odabrati vreme kada se aplikacija treba zaključati:

- odmah

- nakon 1 minuta 

- nakon 30 minuta

Možete odabrati da li će sadržaj u obaveštenjima biti prikazan ili ne kada je telefon zaključan.