Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako uključiti telefon kada je taster za uključivanje pokvaren?

Kako uključiti telefon kada je taster za uključivanje pokvaren?

Evo kako da uključite telefon kada dugme za uključivanje ne radi. Takođe, pišemo vam šta da radite jednom kada konačno uključite telefon. 

Možda vam zvuči čudni, ali mnogo je korisnika kojima taster za uključivanje vremenom prestane da radi. Najviši procenat tih korisnika čine žene jer svojim noktima nekako prokopaju taster i tako ga unište.

 Žene, žene… Taster za uključivanje telefona nije uređaj za smirivanje živaca. Svoja nezadovoljstva nećete rešiti kopajući taster svog telefona! Ne, ne… Samo ćete se još više iznervirati kada taj taster prestane da radi.

Šalu na stranu, ovaj podatak koji smo izneli vezani za žene je izmišljen. No, činjenica da je mnogo korisnika sa pokvarenim tasterom za uključivanje telefona nije. Shodno tome, mogi su se našli ili će se naći sa tim problemom. Postoje dva rešenja:

- Da popravite telefon

- Da koristite alternativu

Popravka ovog tastera može da bude skupa ukoliko je taster direktno fiksiran za ploču telefona. Tada ovlašćeni servisi menjaju celu komponentu jer se ne bave repariranjem. Međutim, postoje servisi koji repariraju delove pliča, kao što je u našem slučaju konektor, ali cena opet nije tako niska.

Popravka tastera za otključavanje telefona je niska samo kod onih uređaja kada je taster na fleksibilnom kablu koji se povezuje na ploču putem minijaturnog konektora. Čak i u tim okolnostima kada popravka nije skupa, mnogima to nije rešenje jer ne mogu da čekaju dok im je telefon na servisu.Alternativno rešenje je uključivanje telefona koristeći određene trikove. Takođe, jednom kada uključite telefon sa pokvarenim tasterom za uključivanje nikako ne bi trebalo da dozvolite da se u budućnosti isključi. Barem dok ne popravite taj taster za uključivanje.

Koji su to trikovi i na kojim tačno telefonima se mogu primeniti? Pa, na to nemamo konkretan odgovor jer ne posedujemo sve moguće telefone kako bismo testirali na njima trikove koje znamo. Ali, možemo vam predložiti par trikova, vi ih probajte i u komentarima napišite da li je pomoglo. Kasnije, kada u komentarima budemo videli na koje sve uređaje se mogu primeniti ovi trikovi, mi ćemo napraviti listu podržanih telefona.

Trik I

Telefoni koji imaju zamenljivu bateriju se vrlo lako mogu uključiti bez tastera za uključivanje. Proverili smo i skoro svaki Samsung telefon se može uključiti na ovaj način. Dakle, potreno je povezati telefon sa punjačem koji je uključen u struju. Kada telefon bude napunjen minimum 30% potrebno ga je brzo raskačiti sa punjača, izvaditi na delić sekunde bateriju i vratiti je nazad. Telefon bi tada trebalo da se uključi

Trik II

Apsolutno svi telefoni imaju recovery instaliran unutar sebe. Međutim, u zavisnosti od telefona do telefona, način na koji se pristupa tom recovery-u se razlikuje. Uglavnom je to određena kombinacija tastera, tipa taster za uključivanje i taster za utišavanje tona telefona.U našem slučaju, ta uobičajena kombinacija tastera nam neće pomoći iz očiglednih razloga. Ono što treba da uradite kako na alternativan način pristupili recovery-u telefona je sledeće:

1. Dok je telefon isključen, pritisnite i zadržite taster za utišavanje tona telefona.

2. Povežite punjač sa telefonom dok i dalje držite taster za utišavanje tona telefona.3. Imajte na umu da punjač za telefon treba biti uključen u struju i to da ne treba prekinuti dugi dodir na taster za utišavanje tona telefona sve dok se ne pojavi recovery vašeg telefona.

4. Jednom kada pristupite recovery-u, bilo da je u pitanju fabrički ili custom recovery, na listi će biti opcija “Reboot” opcija. Odaberite je i sačekajte da se telefon ponovo pokrene.

Jednom kada konačno uključite telefon nikako kasnije ne dozvolite da se on isključi. A kako bi rešili problem oko zaključavanja i otključavanja telefona, savetujemo da pročitate čalank u kojem smo pisali o tome:

>> Kako probuditi telefon pomoću tastera za kontrolu tona? <<

To je to! Nadamo se samo uspeli da vam pomognemo. Ako kojim slučajem znate za neki drugi trik, obavezno nam u komentarima ovog teksta pišite kako bismo dopunili ovo uputstvo!