Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji Xiaomi telefoni u 2018 godini!

Najbolji Xiaomi telefoni u 2018 godini!

Proizvođač telefona, za kojeg mnogi u svetu nisu čuli, pravi vrhunske uređaje koji lako mogu biti i najbolji na svetu! Evo liste najboljih Xiaomi telefona.

Xiaomi je kompanija koja proizvodi mnogo toga, ne samo pametne telefone. Međutim, po pametnim telefonima su uveliko poznati i van Azije. Iako nisu u ogromnoj meri prisutni van azijskog tržišta, oni svakodnevno rastu i transformišu se u jednog giganta koji lako može da preuzme presto nekim trenutno vodećim igračima iz ove industrije. Za svega 7 godina, od kako su započeli sa proizvodnjom pametnih telefona, uspeli su da naprave vrhunski brend koji je sinonim za veoma povoljne, ali uvek kvalitetne telefone!

 



Zanimljivo je to da je u Inidiji nekada Samsung imao najveću prodaju i samim tim prisutnost. Xiaomi je uspeo da preotme taj “kolač” Samsung kompaniji i postane najprodavaniji brend pametnih telefona na jednom vrlo važnom tržištu kao što je indijsko.

Vidimo da se Xiaomi polako orijentisao i na evropsko tržište, što nam je vrlo drago, te smo rešili da napravimo listu najboljih telefona iz njihove ponude. Nadamo se da će ovaj tekst bolje upoznati one koji nisu čuli za Xiaomi kompaniju i njihove telefone, a onima koji jesu, da skrene pažnju na one modele za koje smatramo da su najbolji.

*Pogledajte koji sto najbolji kineski telefoni do 100€ za 2018. godinu!

Xiaomi Mi Mix 2S

Ovaj telefon je predstavljen krajem marta meseca, a dolazi kao prvi vodeći model kompanije Xiaomi za 2018 godinu. Mi Mix 2S deli skoro pa identičan dizajn kao i njegov prethodnik Mi Mix 2, ali se zato mogu primetiti značajne promene “ispod haube”. Najnovjiji Xiaomi Mi Mix 2S dolazi sa najmoćnijim čipsetom trenutno, Snapdragon 845, sa čak 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije i dve unapređene zadnje kamere koje koriste najnoviji Sony IMX 363 senzor.

Kamere su na prethodnom modelu bile najslabija tačka telefona. To bi sada trebalo da bude rešeno novim senzorom i postavkom kamera od kojih je jedna telephoto, sa Samsung-ovim senzorom, a druga standardna, sa Sony senzorom. Ispostavilo se da je Xiaomi Mi Mix 2S dobio 97 DxOMark ocenu što je za nekoliko poena više od ocene koju je dobila kamera Pixel 2 XL telefona. Svi naravno znamo da je Pixel 2 XL imao najbolju kameru među telefonima.



Naravno, pokreće ga Android 8 Oreo verzija, ali sa MIUI 9.5 korisničkim izgledom koji ovaj put upošljava veštačku inteligenciju. Cena mu varira u zavisnosti od toga za koji se varijantu odlučite, ali raspon je sledeći: 500$ do 700$.

Xiaomi Mi Mix 2S nije samo izuzetno moćan telefon, već i vrlo privlačan i unikatan. Radi se o telefonu sa ekranom koji se prostire do samih ivica, ako izuzmemo donju stranu gde su smešteni senzori i prednja kamera. Ovo je pravo remek delo sačinjeno od vrhunskih materijala, kao što su keramika i metal, ali i od moćnih komponenti koje smo već naveli.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Redmi Note 5 Pro je još jedan nedavno lansiran model. Sa nama je od kraja februara, a u početku je bio dostupan samo za indijsko tržište. Ovo je prvi telefon sa čipsetom Sanpdragon 636, a odnos performansi, efikasnosti, utroška energije i cene je fantastičan.



Snapdragon 636 “klokovana” verzija Snapdragon 660 čipseta koji je obično mogao da se nađe na uređajima tri puta skupljim nego što je Redmi Note 5 Pro. Naravno, Snapdragon 636 omogućava uparivanje sa većim RAM kapacitetom pa tako Redmi Note 5 Pro dolazi sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Na poleđini telefona se nalaze dve kamere koje su u samom vrhu po kvalitetu kada je reč o ovom cenovnom rangu. Lepo je videti da Xiaomi Redmi Note 5 Pro prati trendove te mu je ekran je zaobljen na ivicama, sa formatom slike 18:9. Naravno, rezolucija ekrana FullHD+, ali sa 403 ppi vrednošću, što garantuje vrlo oštar prikaz slike!

On ima i bateriju od čak 4000 mAh što je sjajno. Međutim, ekran čija je dijagonala 6 inča može dovesti do ne tako duge izdržljivosti. Sve u svemu, radi se o inzvarednom telefonu koji vredi svega 260$ šti je mizerno malo za jedan ovako moderan uređaj, odličnih performansi.



Xiaomi Mi Mix 2

Iako je Mi Mix 2 izašao u oktobru, 2017, godine, on je i dalje vrlo zanimljiv telefon! Samo da razjasnimo onima koji nisu upućeni. Xiaomi je lansirao Mi Mix model u 2016 godini kao prvi telefon (prvi komercijalno uspešan) sa ekranom koji se istinski prostire do ivica telefona, barem na tri strane. Tada su napravili veliki “bum” i uspeli da privuku ogromnu pažnju na sebe. Iskreno, to je možda bio i prvi korak ka ojačanju samog Xiaomi brenda kada je reč o njihovim premium uređajima i telefonima uopšte

Model Mi Mix 2 je došao kao nadogradnja i sledeći premium telefon Xiaomi kompanije za 2017 godinu. On takođe nije previše promenio dizajn u odnosu na svog prethodnika, ali je zato započeo eru dveju kamera na zadnjoj strani. Taj potez je trebao da nadomesti nedostatke prve generacije. To se i dogodilo, ali ne u toj meri da Mi Mix 2 postane savršen telefon.

Naime, radi se o 6-inčnom telefonu čija izrada takođe podrazumeva keramičku zadnju površinu i aluminijumski ram. Za razliku od Mi Mix 2S modela, Mi Mix 2 ne podržava bežično punjenje.

Xiaomi je i 2017. godine imao želju da “spakuje” najmoćniji telefon te je iskoristio tada najbolji čipset “Snapdragon 835” u kombinaciji sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Uz ovaj čipset je naravno došao i najnoviji Bluetooth 5.0, kao i WiFi modul sa MIMO tehnologijom. Baterija je koja napaja ovu “zverku” je kapaciteta 3400 mAh što omogućava jednodnevno korišćenje telefona nakon poslednjeg punjenja.

Da se razumemo, Xiaomi Mi Mix 2 ima super kamere! Sa zadnje strane boravi senzor koji belezi fotografije čija je rezolucija 12 MPx. Otvor blende kamere je f/2.0, a poseduje i optičku stabilizaciju slike oko 4 ose. Prednja kamera je 5 MPx, sa f/2.0 otvorom blende i mogućnošću snimanja u FullHD rezoluciji. Fotografije su stvarno kavlitetne, kao i video zapisi, ali nedostaju oni moderni režimi koje drugi premium telefoni imaju te se iz tog razloga smatra da je zadnja kamera najslabija tačka Mi Mix 2 telefona.

Istina, cena mu je malo više nego što bi trebalo da bude, pogotovo nakon što je Mi Mix 2S lanisran. No, to samo govori da je Mi Mix 2 i dalje odličan telefon te sve ispod 550$ za verziju od 6 GB RAM-a nije prihvaljtivo za preprodavce.

Xiaomi Mi 6


Još jedan telefon iz 2017. godine koji zaslužuje mesto na ovoj listi je Mi 6! U pitanju je uređaj kojeg takođe pokreće Snapdragon 835 i jedan je od prvih modela koji je “otkačio” 3.5 mm audio uzlaz.

Pored visokih performansi, ključni momenat Xiaomi Mi 6 telefona su njegove dve zadnje kamere. Primarna je rezolucije 12 MPx, sa širokougaonim sočivima, dok je druga takođe 12 MPx, ali sa telephoto sočivima što obezbeđuje zoom do 2x, bez gubitka kvaliteta slike.

Xiaomi Mi 6 produžuje život Mi 5 modela, u neku ruku, usavršavajući njegov dizajn. I ovaj put imamo zaobljenu, staklenu zadnju površinu ka bokovima.  Naravno, ram je metalan, a sa prednje strane imamo ekran čija je dijagonala 5.15 inča. FullHD ekran je zaštićen Corning Gorilla Glass staklom, poslednje generacije. Tu je i prednja kamera rezolucije 8 MPx koja može da napravi video zapise u FullHD rezoluciji. Budući da je 3.5 mm uklonjen, sve se odvija putem USB Tip C konektora.

Xiaomi Mi 6 dolazi sa 6 GB RAM-a što uz Snapdragon 835 i 128 GB RAM memorije pruža impresivne performanse. Otporan je na prašinu i vodu što je nešto što je odlika svakog današnjeg premium telefona.

Kao i Mi Mix 2 model, Xiaomi Mi 6 uspeva da zadrži visoku cenu od 520$, nakon gotovo pola godine od kako je lansiran.

Xiaomi Mi A1

Ako su Xiaomi Mi Mix telefoni doneli inovacije po pitanju hardvera, onda je Xiaomi Mi A1 to uradio po pitanju softvera! U pitanju je prvi Xiaomi telefon koji ne dolazi sa MIUI korisničkim izgledom. Ovaj put, kineski proizvođač ulazi u saradnju sa Google kompanijom kako bi učestvovato u Android One programu i lansirao svoj prvi takav telefon.

Rezultat te saradnje je očigledno vrhunski povoljni Xiaomi telefon sa čistim Google Android sistemom. I ne samo to! Android One program garantuje izuzetno brze nadogradnje na svaku novu verziju Android-a za sve uređaje koji su uključeni u ceo projekat.

Xiaomi Mi A1, iako nema visoku cenu, ima premium dizajn koji podrzumeva metalnu izradu izjedna. Telefon takođe ima i dve zadnje kamere rezolucije 12 MPx. Bukvalno je ista postavka kamera kao i kod Xioami Mi 6 modela: širokougaona i telephoto sočiva.

Ekran mu je dijagonale 5.5 inča, FullHD rezolucije, a pokreće ga Snapdragon 645 čipset uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koju je moguće proširiti putem MicroSD kartice. Sa prednje strane boravi selfie kamera rezolucije 5 MPx, a sa svim neophodnim senzorima i kapacitativnim tasterima. 3.5 mm audio izlaz je tu, nije zapostavljen iako telefon koristi USB Tip C konektor, a baterija koja napaja ovaj vrlo zanimljiv telefon je kapaciteta 3080 mAh.

Naravno, Xiaomi Mi A1 dolazi sa Android 8 Oreo verzijom i čim se pojavio naredna zvanična Android (P) verzija, on će dobiti nadogradnju. Cena mu je, verovali ili ne, svega 230$!