Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO)

Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO)

Pogledajte kako da napunite svoj telefon pomoću drugog telefona putem kabla! Većina telefona danas mogu poslužiti kao eksterna baterija ukoliko imate odgovarajuće kablove!

Svi smo svesni toga da je najveći nedostatak današnjih pametnih telefona slaba baterija. Jedino u tom polju čovečanstvo nije napravilo neki značajan pomak. Tačno je da danas imamo brzo punjanje, ultra štedljive modove, bežično punjenje ali ono što nemamo je baterija koja će jednim punjenjem izdržati više od dva dana prosečnog korišćenja.

 



Iz tog razloga korisnici pametnih telefona su primorani da koriste alternative i da svoje pametne telefone dopunjavaju na razne načine. Nije da smo po tom pitanju limitirani jer na raspolaganju imamo eksterne baterije visokih kapaciteta, externe baterije koje samostalno dopunjuju putem solarne energije, imamo bežične punjače koje telefon pune dok leži na “stanici” odnosno ploči koja emituje energiju. Da ne nabrajamo sada, uglavnom izbor je veliki.

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<

>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

Još jedan od korisnih načina da napunite svoj telefon je da zgrabite nečiji telefon i njega iskoristite kao eksternu bateriju. To je izuzetno koristan način da pozajmite malo energije od prijatelja ili od nekog ko je voljan da vam “donira nešto električne krvi”, pogotovu ukoliko se nalazite u takvim uslovima da ne možete da se nakačite na električnu mrežu tj. da pronađete utičnicu.

Da bi to bilo izvodljivo uvek kod sebe treba nositi USB na MicroUSB kabel odnosno onaj klasičan kabel koji dobijate uz punjač. Taj kabel se obično koristi za komunikaciju sa računarom dok prebacijete svoje datoteke ili za punjenje telefona preko strujnog adaptera.



A uz taj kabel vam je potreban i USB OTG kabel. Ukoliko ne znate kako izgleda USB OTG i čemu on služi pogledajte na priloženom LINKU nešto više o njemu.

Šta je OTG kabal i kako ga koristiti?



>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

>> Evo šta određuje koliko će vek baterije jednog telefona biti dug! Nije kapacitet jedini kriterijum! <<

>> Kako da telefon izdrži čitavih 10 dana i više nakon jednog punjenja!? <<



Ukoliko imate sve od opreme za punjenje, sledeće što treba da uradite je da povežete dva telefona. Telefon koji treba da svoju energiju podeli telefonu koji je prazan, mora biti povezan sa USB OTG kablom. A telefon koji je prazan treba biti povezan sa običnim MicroUSB na USB kablom. Da bi punjenje bilo započeto, neophodno je da se povežu USB i OTG kabel. U tom trentku kada se oni povežu telefon koji krene da se puni će se aktivirati i u notifikacionom baru prikazati obaveštenje da se baterija puni. Dok sa druge strane telefon koji šalje energiju neće prikazivati nikakve informacije već će se postepeno prazniti.

Za detaljnije uputstvo pogledajte video koji pokazuje šta sve treba imati i odraditi da bi ste telefon napunili pomoću nekog drugog telefona:

>> Ovo su Android telefoni sa baterijom koja najviše izdrži nakon poslednjeg punjenja! <<

>> Kako najbrže napuniti iPhone? <<

>> Evo jednog zabavnog načina da organizujete kabel punjača vašeg telefona! <<

>> Kako rešiti jedan od najiritantnijih problema pri punjenju telefona? <<