Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako vratiti obrisane slike sa telefona ili tableta, pomoću aplikacije? (VIDEO)

Kako vratiti obrisane slike sa telefona ili tableta, pomoću aplikacije? (VIDEO)

Evo kako da povratite sve slučajno izbrisane fotografije na Android telefonu ili tabletu pomoću aplikacije.

U poslednje vreme nas baš često pitate kako se vraćaju slučajno izbrisane datoteke na telefonu. Shodno tome, rešili smo da napravimo novo, lakše uputstvo jer su vam prethodna uputstva očigledno previše komplikovana. I ne osuđujemo vas zbog toga jer se stvarno radi o veoma napornom procesu koji podrazumeva root-ovanje, aktiviranje određenih opcija unutar podešavanja uređaja, preuzimanje piratizovanog programa i njegovu instalaciju. Sve ovo uopšte nije naivan posao.

 



Iz vaših poruka i komentara smo zaključili da čak 95% vas želi da oporavi tj. povrati isključivo fotografije. To nas je navelo da napravimo znatno jednostavnije uputstvo. Za one koji do sada nikada nisu čuli za root-ovanje, onda je to jedino sa čim treba da se upoznaju i odrade kako bi kasnije lagano, uz pomoć aplikacije, oporavili slučajno izbrisane fotografije.

Mi smo u više navrata pisali o tome šta je root, čemu sluči i kako root-ovati telefon. Priložićemo vam linkove ka tim tekstovima kako bi mogli sve da istražite i kasnije uspešno root-ujete svoj Android uređaj.

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Zašto rutovati telefon? <<

>> Razlike između Android Root-a i iPhone Jailbreak-a? <<



Sada, kada koliko, toliko, znate šta je root i zbog čega je dobro imati root-ovan telefon, vreme je da se bacite na posao. Root-ovanje ne mora uvek da bude teška procedura. Postoje programi ili aplikacije koje sve obave za vas. U pitanju su "OneClick" aplikacije koje automatski root-uju uređaj.  Malo više su uspešniji "OneClick" programi na računaru, ali često obave posao i "OneClick" aplikacije za telefon. Prilažemo vam nekoliko "OneClick" uputstva koja vam mogu pomoći da root-ujete svoj Android uređaj.

*KingoRoot - OneClick program za računar

>> Kako “rutovati” telefon? <<

*KingRoot - Aplikacija za telefon



>> Kako root-ovati telefon ili tablet pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

*iRoot - OneClick program za računar

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<



Ukoliko niste uspeli da root-ujete svoj Android uređaj pomoću  aplikacije ili programa, to znači da treba da pronađete posebno uputstvo, posvećeno baš vašem modelu telefona ili tableta. Mi smo uradili određen broj takvih uputstva te vam prilažemo linkove ka njima. U slučaju da na listi nema uputstva za vaš telefon, potražite ga na Google ili XDAdevelopers sajtovima.

>> Kako root-ovati HTC Desire 620g telefon? [SuperSU] <<

>> Kako root-ovati Huawei Y300? <<

>> Kako root-ovati Huawei P9 Lite? <<

>> Kako rutovati bilo koji Samsung telefon pomoću CF Auto Root alatke? <<

>> Kako Root-ovati Lenovo A5000? <<

>> Kako root-ovati Samsung Galaxy S6? <<

>> Kako root-ovati Nexus 5 kojeg pokreće Android 5 LolliPop? <<

*Napomena

Uputstvo se nalazi na dnu teksta. Ovo što sledi su saveti koji vam mogu pomoći da sprečite buduće slučajno brisanje bilo kojih datoteka.

Već imate root-ovan uređaj ili ste ga uspešno root-ovali pomoću naših uputstva? Super, onda ste završili sa najkomplikovanijim delom posla. Pre nego što pređemo na stvar, predložili bi vam nekoliko aplikacija koje vam mogu pomoći da nikada slučajno ne ostanete bez neke datoteke, bilo da su to fotografije, video snimci, word ili pdf dokumenti, bilo šta…

Ne znamo zašto korisnici ne žele da koriste cloud servise kao što su Google Photos ili Google Drive? Ili se boje za svoju privatnost, ili uopšte ne znaju za njih, stvarno ne znamo... Šta god bilo, možda je pravi vreme da počnete da ih koristite.

Google Photos

Radi se o aplikacijama koje inzvaredno funkcionišu i što je najbitnije, besplatne su. Kada je reč o Google Photos aplikaciji, ona automatski pravi rezervne kopije vaših fotografija i snimaka, bez obzira na to da li ste ih odmah, nakon okidanja, izbrisali iz galerije ili ne. Čim se uređaj poveže na WiFi, Google Photos omah na cloud prebacuje sve snimke ili fotografije koje ste do tog trenutka okinuli. Kasnije, svim tim fotografijama ili snimcima možete pristupiti na bilo kom uređaju, čak i putem internet pregledača. Više o Google Photos aplikacijji pročitajte na ovom LINKU.

Google Drive

Google Drive je sa druge strane zgodan za ostale tipove datoteka, pretežno za dokumente i slično. To vam govorimo jer on integriše web alatke kao što su Google Documents Google PDF viewer, Google Exell i slično. Shodno tome, preporučujemo Google Drive za vaš lični cloud storage, pogotovu ukoliko koristite ostale Google servise. Na ovom LINKU možete pronaći više info o ostalim "cloud storage" servisima koje preporučujemo.

My Music Cloud / Google Play Music

I za kraj bismo vas samo obavestili da muziku možete da čuvate i preslušavate takođe pomoću muzičkih cloud servisa kao što su My Music Cloud ili Google Play Music. E sada, možda vam se neće dopasti kada vam kažemo da se za njihovo korišćenje plaća pretplata u iznosu od nekoliko dolara mesečno, ali ono kasnije dobijate će vas sigurno osvojiti, čim jednom probate. Google Play Music nudio par meseci besplatnog korišćenja tako da eto prilike da probate i uverite se o kakvom se servisu radi. Mi ćemo vam samo nagovestiti da je ogromna baza pesma na raspolaganju, kako stranih tako i domaćih. Isto tako, bez problema možete sačuvati i pesme sa memorije vašeg urđaja i kasnije ih preslušavati besplatno na bilo kom uređaju. Više o My Music Cloud servisu pročitajte na ovom LINKU. E sada možemo da krenemo sa uputstvom…

Kako vratiti slučajno izbrisane fotografije na telefonu pomoću aplikacije?

1. Prvo preuzmite i instalirajte aplikaciju DiskDigger sa ovog LINKA ili Google Play prodavnice.

2. Pokrenite DiskDigger aplikaciju i dodirnite na plavi "Start Basic Photo Scan" taster i sačekajte da se memorija telefona skenira.

3. Zatim štiklirajte sve fotografije koje želite da oporavite i dodirnite na "recover" taster koji se nalazi na vrhu ekrana.

4. Zatim odaberite gde ćete sačuvati te datoteke. Na raspolaganju su vam cloud, memorija telefona i memorija računara ukoliko je telefon trenutno povezan sa njim. Vi dodirnite na opciju "Save files on phone memory" budući da je to besplatno i odaberite lokaciju čuvanja.

To je to! Uspešno se vratili fotografije koje ste slučajno izbrisali. Ova aplikacija vam može poslužiti samo za fotografije. Za oporavak ostalih datoteka potreban vam je računar, USB kabel i program za oporavljanje. U prilogu imate dva uputstva koja mogu da vam pomognu oko oporavka poruka, istorije poziva, word dokumena, video snimaka i slično:

>> Kako vratiti obrisane slike i klipove sa telefona ili tableta!? <<

>> Kako povratiti slučajno izbrisane slike, snimke, kontakte, poruke i ostale datoteke? [EaseUS MobiSaver] <<