Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zašto vaš nov telefon u 2015 godini treba biti baš Android!

Zašto vaš nov telefon u 2015 godini treba biti baš Android!

Ove nedelje ćemo govoriti o tome zašto u 2015 godini treba da kupite baš Android telefon! Pročitajte zbog čega je Android platforma korak ispred u odnosu na rivale i uverite se da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za Android. Kako se korisnici Apple ne bi uvredili ovim tekstom, sledeće nedelje ćemo pisati o tome zašto treba kupiti iPhone! 

Teško je kupiti loš telefon u poslednje vreme, pogotovo u 2015 godini. Međutim razlike u operativnim sistemima kao što su: iOS, BlackBerry OS, Windows Phone 8.1 i Android su ogromne! Evo zašto bi vaš novi telefon morao biti baš sa Android operativnim sistemom!

Kada kupujete nov telefon, postoji izbor između četri vodećih platformi i nekoliko onih manje poznatih. Najpopularniji su: Android, iOS, Windows Phone 8.1 i Blackberry OS. Oni malo manje poznati su: Amazon OS (verzija Android-a), Bada i Tizen (Samsung-ov novi pokušaj da se odvoji od Android platforme). Za većinu, najpopularniji operativni sistemi dolaze u obzir kada se kupuje nov telefon, a Android platforma bi trebalo da bude vaš izbor, evo zašto:



Veći je izbor!

Od svih razloga zbog kojih želimo da Android platformu uzmete kao najozbiljnijeg konkurenta je to što je izbor telefona ogroman. Ujedno ovaj razlog će možda biti presudan za sve koji se dvoume jer definitivno svako voli da bira po svom ukusu, a ne da mu se nameće tuđ. Što se tiče Apple kompanije, niste u mogućnosti da previše birate, u najboljem slučaju imate izbor između tri modela. Kod Windows Phone 8.1 telefona, izbor nije tako mali kao kod Apple ponude ali je svakako znatno manji od Android ponude. Situacija kod Blackberry telefona je jako slična Apple uređajima samo što su mnogo manje znani.

U Android scenariju možete se naći sa dilemom koji telefon izabrati!? Postoji doslovno preko 100 različitih kompanija koje prave ko zna koliko različitih modela sa različitom specifikacijom, dizajnom, izradom i slično. Počevši od jeftinih, pa do malo skupljih i sve do najskupljih koji mogu koštati preko 600 evra! Najjači argument je to što neke najveće kompanije proizvode baš Android telefone, fablete i tablete. Dakle: Sony, Motorola, HTC, Huawei, LG, Samsung, ZTE, Google i još mnogi drugi giganti koji posluju u ovoj i slično ovoj industriji!

Platićete manje

Ako želite da kupite iPhone moraćete da skupo platite, a to ne podrazumeva popuste ili akcije koje će vam obezbediti nižu cenu. Što se tiče Blackberry i Windows Phone 8.1 uređaja, oni se trude da pruže što jeftinije telefone ali kada se podvuče linija i u obzir uzmu specifikacija i cena, opet će vam više biti privlačna Android opcija za uloženi novac.

Dobićete telefon koji želite, a ne koji vam je rečeno da želite

Sve navedeno za Android izbor do sada će vam omogućiti znatno lakši način da odaberete vama perfektan telefon, dok to nije slučaj sa drugim platformama.



Da li vam je kamera najbitnija stavka? Tu je gomila Android telefona sa vrhunskim senzorima i sočivima koje će vam omogućiti da pravite neverovatne fotografije, pogotovo kada se u obzir uzme neverovatne softverske mogućnosti koje Android pruža.

>> Kako da napravite dobru fotku? <<

>> Kako ulepšati fotografiju na pametnom telefonu? <<

>> Fragment je aplikacija koja će vaše fotke učiniti unikatnim! (VIDEO) <<



 

Da li vam je bitna baterija? Sony je tu sa gomilom telefona koji imaju optimiziran Android i bateriju sa velikim kapacitetom za dug rad telefona nakon jednog punjenja.



>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<

>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

>> Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO) <<

Treba vam telefon koji je dovoljno mali ili možda veliki ukoliko imate krupnu šaku? Naravno da to nije problem, Android telefona ima u raznim veličinama, kao što smo spomenuli, postoje i fableti koje pokreće Android platforma.

Već kod telefona sa drugim platformama izbor nije baš toliko veliki šta više u nekim slučajevima ga i nema.

Možete ga podesiti da izgleda kako vi volite

Na nekim platformama možete promeniti pozadinu i raspored ikonica (sarkastično rečeno). Sa druge strane na Android platformi možete promeniti gotovo sve! Ako još i root-ujete svoj telefon, što mnogim aplikacijama daje pristup sistemskim aplikacijama, onda ćete moći da Android izmenite toliko “da više ne liči na sebe”.  

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

>> Razlike između Android Root-a i iPhone Jailbreak-a? <<

>> Kako proveriti da li je vaš telefon rutovan (root)? <<

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 4.0 i iznad! <<

Ako ste osoba koja voli da svemu doda neku svoju priču, Android telefon bi trebao da vam bude prioritetan na listi jer ni jedan drugi opreativni sistem ne pruža toliko modifikovanja.

Imate mnogo veći izbor aplikacija

Android platforma ima više aplikacija nego Windows Phone Store i Blackbery Store zajedno! Apple pokušava da uvek ima sve aplikacije koje se često koriste odnosno koje su popularne i tražene ali šanse da se nove aplikacije pre pojave na App Store nego na Google Play prodavnici su jako male.

Takođe, niste u mogućnosti da koristite druge markete osim App Store prodavnice. Primera radi, ako želite da koristite Amazon App Store na iPhone uređaju to nije moguće, a na Android platformi to je uveliko praksa zbog ogromnih popusta i besplatnih plaćenih aplikacija koje Amazon App Store nudi. Najgore od svega dođe činjenica da ne možete instalirati aplikaciju sa memorije telefona (eng. slideout), dok je to na Android platformi “mačiji kašalj”.

>> Kako da omogućite instaliranje aplikacije sa telefona ili microSD kartice? (nepoznati izvori) <<

>> Kako besplatno doći do plaćenih aplikacija za Android!? <<

Uvek prvi dobija ono najnovije

Novi iPhone ima NFC čip (eng. near field communication). Android je to imao pre nekoliko godina. Skorije je izašao Apple Watch, Android ga ima već duže vreme. iPhone je konačno dobio veliku dijagonalu, ne sećamo se kada je Android prešao 5 inča, davno je to bilo. Nije da želimo da ponizimo Apple uređaje ali činjenice su činjenice.

g watch r vs moto 360

Uvek se može nadograditi

Ako isključimo telefone koji su fokusirani na dizajn isključivo, Android platforma se često nalazi na uređajima gde se interna memorija može proširiti putem MicroSD kartice. Kod rivala Android platforme, često se dešava da su korisnici zaglavljeni sa onim što je fabrički određeno, a to je često malo. Android telefon sa nekoliko 64 GB MicroSD kartica će vas koštati oko 250 evra, iPhone 6 Plus sa 128 GB će vam iz džepa izvući preko 600 evra!

AndroidPIT MotoE microSD

Takođe, moramo napomenuti da Android uređaji podržavaju gomilu fizičkih gedžeta koje putem MicroUSB porta ili 3.5 mm audio izlaza možete povezati sa telefonom. Među njima se ubrajaju gedžeti kao što su:

  • LED Lampe
  • Futrole sa dodatnim ekranom
  • Futrole sa dodatnim zvučnikom
  • Futrole koje štampaju fotografije
  • Pametni objektivi
  • Eksterne baterije
  • Dokovi

i još mnogo, mnogo toga.

>> Lenovo je napravio selfi blic i verujte nam, fantastičan je! (VIDEO) <<

>> Futrola za telefon koja štampa fotografije, "Prynts"! <<

Uvek ima nešto što drugi nemaju

Mnoge najbolje Android funkcije su kopirale rivalske platforme, opet Android je i dalje ispred svih u više segmenta, ima bolje:

  • vidžete
  • zaključane ekrane
  • manipulaciju aplikacija
  • multitasking
  • nadgledanje rada aplikacija

 

>> 7 zanimljivih vidžeta za vaš Android uređaj! <<

>> Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu! <<

>> Kako instalirati novi LockScreen? <<

>> Kako podesiti Android 5 LolliPop “recent app” izgled? <<

Predlozi

Ako želite da kupite provereno dobar telefon evo nekih testova koje smo radili. Dodaćemo to da želimo te telefone predložiti jer smatramo da su fenomenalno prošli naš "rigorozni" test:

>> HTC Desire Eye - Test (VIDEO) <<

>> Lenovo Vibe X2 - Test <<

>> LG L Bello - Test (VIDEO) <<

>> HTC One M9 - Test <<

>> ZTE Blade S6 - Test (VIDEO) <<

Ako želite da pogledate neke malo jeftinije ili malo manje poznate telefone onda bi trebalo da propratite naš projekat "#pametnazvezda":

>> Počinje potraga za “pametnom zvezdom”, pridružite se! <<

>> 5 najboljih telefona do 20.000 dinara! April 2015 <<

>> 5 najboljih telefona do 25.000 dinara! April 2015 <<